16 Ekim 2015 Cuma

HAVUÇLU YAZ TATLISI

UM HUZEYFE'nin bize vermiş olduğu tarif için tşkrler

Malzemeler
8-9 adet orta boy havuç rendesi
1 su bardağı şeker
1 su bardağı hindistan cevizi
Yarım paket bisküvi
Yarım su bardağı ceviz

Muhallebisi için
3 su bardağı süt
Yarım su bardağı şeker
3 dolu yemek kaşığı un
50 gr.tereyağı
1 su bardağı süt
1 paket krem şanti
2 yemek kaşığı labne (opsiyonel olarak kullandım,gerekli değil.Krem şantinin tadını yumuşatıyor.)

Hazırlanışı
Öncelikle havuç ve şeker ocakta kısık ateşte pişirilir.Soğuduktan sonra içine hindistan cevizi,ceviz ve un haline getirilmiş bisküviler eklenir..Diğer tarafta muhallebisi için bütün malzemeler ocakta pişirilir.Krem şantisi de hazırlanır.Havuçlu karışım bir kalıba bastırarak yayılır.Üzerine muhallebisi dökülür.Buzdolabında soğumaya bırakılır.En son olarak da krem şanti üzerine yayılır,hindistan cevizi ile süslenerek servis edilir..
Afiyet olsun...








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder