23 Ekim 2015 Cuma

KARAMELLİ PASTA

DUYGULU PASTALAR'a teşekkürlerimizi sunuyoruz

Pandispanya için
4 adet yumurta 
1 su bardağı şeker
Yarım çay bardağı ılık su
1 su bardağı un +2 yemek kaşığı nişasta
Vanilya
Kabartma tozu
Yumurta akları ayrılır bir kapta kar haline getirilir başka bir kapta sarılar şeker ve ılık su ile çırpılır.Kuru malzemeler elenerek eklenir yumurta akları spatula ile söndürülmeden karıştırılır,yağlı kağıt serili kelepçeli kalıba konur 180 derecede pişirilir.

Krema Dr otker hazır krema tarifine göre çırpılır.Ayrı bir kapta sıvı krema 1 yemek kaşığı şeker ile çırpılır diğer kremaya eklenir aralarına ve üzerine sürülür,aralarına fındık parçaları serptim..

Karamel
1 çay bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tereyağı
Yarım paket sıvı krema
Şeker tavaya konur karamelleştirilir yağ eklenir başka bir kapta ılık ilan krema eklenir,hızlıca karıştırılır ılıyınca süslenir üzerine biraz kek parçaları ve fındık kırıkları ile dekor yaptım...
Afiyet olsun....





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder