13 Ekim 2015 Salı

MUHALLEBİLİ İNCİR TATLISI

FİLİZİNTARİFLERİ'nin bize vermiş olduğu tarif için tşkrler

Kek için
3 adet yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
8 adet yumuşatılmış küp küp doğranmış kuru incir

Şerbet için
1,5 su bardağı su
Yarım su bardağı şeker
2 yemek kaşığı nescafe

Muhallebisi için
4,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
5 yemek kaşığı şeker
1 kaşık tereyağı ya da margarin
1 paket krem şanti

Önce kek malzemeleri mikserle çırpılır.En son incir eklenir,yağlanmış büyük borcamda 160 derecede ısıtılmış fırında pişirilir..Bu arada şerbet ve muhallebi hazırlanır.Şerbet malzemeleri karıştırılır kaynatılmaz.Kek fırından çıkınca ilk sıcaklığı geçince kaşıkla şerbet dökülerek ıslatılır..Muhallebi malzemeleri yağ ve krem şanti hariç karıştırılıp kısık ateşte pişirilir.Yağ katılıp eritilir.Biraz soğuyunca krem şanti muhallebiye katılıp mikserle 5 dakika çırpılır.Kekin üzerine yayılır istendiği gibi süslenir..
Afiyet olsun....








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder