29 Ekim 2015 Perşembe

PORTAKALLI CHEESECAKE

ÇİĞDEEMİN MUTFAĞI'na teşekkürlerimizi sunuyoruz

Hazırlanışı
2 paket eti burçak bisküviyi rondodan geçir.50 gr.eritilmiş tereyağı ile karıştır.Kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt ser ve karışımı bastırarak tabana yay buzdolabına koy..

Kreması için 
300 gr.labne peyniri 
300 gr.yoğurt 
200 ml.krema ile 1 dakika çırpılır.Ayrı bir yerde 1 çay bardağı şeker ile 2 yumurta çok az çırpılır ve diğer karışıma ilave edilir.2 kaşık un ve 2 kaşık nişasta 1 paket vanilya elenerek ilave edilir.Tel çırpıcı ile pürüzsüz olana kadar yavaş yavaş karıştırılır.Bisküvilerin üzerine yayılır iyice düzleştirilir.Kalıbın etrafı aluminyum folyo ile sarılır.Fırın 175 dereceye ayarlanır.En alt kısma fırın kabında su koy 10 dk ısınmasını bekle kalıp fırının orta kısmına yerleştirilir.Yaklaşık 45 dk pişirilir.Piştikten sonra fırının kapağı yarı açık bırakılır.Bu halde soğuması beklenir..Sosu için 2 su bardağı portakal suyu 3kaşık şeker ve 2 kaşık nişasta (çok az su da eritilecek) ile pişirilir.Soğumaya bırakılır.Her ikisi de soğuyunca sos cheesecake nin üzerine yayılır.Arzuya göre meyve ile süslenir ya da üzerine benmari usulü eritilmiş beyaz çikolata ve ya beyaz kurvetur çikolata ve krema karışımı ile ganaj yapıp süslenir.Bir gece bozdolabında bekletilir...
Afiyet olsun.....








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder