30 Ekim 2015 Cuma

PRATİK FIRIN SÜTLAÇ

SEMRA TAŞ ERCAN'ın bize göndermiş olduğu tarif için teşekkürler


Pratik Fırın Sütlaç Tarifi'nin Malzemeleri1 litre tam yağlı süt2 kahve fincanı şeker1 kahve fincanı baldo pirinç2 tatlı kaşığı nişasta1 yumurta sarısı1 paket vanilya ya da limon kabuğu rendesiPratik Fırın Sütlaç Tarifi'nin Yapılışı Pirinçler suyu bulandırmayana kadar iyice yıkanır ve süt ile birlikte tencereye konulur. Pirinçler pişip süt kıvam alıncaya kadar pişirilir. Daha sonra şeker ilave edilir ve bir taşım daha kaynatılır. Ben çok şekerli sevmediğim için az koydum siz zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Nişasta yumurta sarısı ile çırpılarak tencereye ilave edilir. Bu sırada sütlacınızı sürekli karıştırın. Sütlaç koyulaşınca ocaktan alıp vanilyayı ilave edin ve güveç kaplarına paylaştırın. Fırın tepsisine dizin ve kapların yarısına gelecek kadar su koyarak fırınlayın. Üstü kızarıncaya kadar pişirin. Bu sütlaç pirinçler suda pişmediği için daha lezzetli oluyor bence. Afiyet olsun.


























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder