25 Ekim 2015 Pazar

SEBZELİ GALETTE

FATMA KARABUL'a teşekkürlerimizi sunuyoruz

Malzemeler
2 su bardağı un
150 gr.soğuk tereyağı
1 çay kaşığı tuz
2 ya da 3 yemek kaşığı soğuk su

İç malzemesi
2 adet közlenmiş patlıcan
3 adet közlenmiş kırmızı biber
1 çay bardağı ufalanmış beyaz peynir
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pulbiber

Kenarları için
Susam ve çörek otu

Hazırlanışı
Tereyağı,un ve tuz parmak uçları ile ufalanır.Fazla yoğurmayalım ki,elimizin ısısı tereyağını eritmesin.Sonra soğuk suyu ilave edip hamuru toparladıktan sonra,streçleyip buzdolabında yarım saat bekletiriz.Bu arada közlenmiş sebzeler doğranır,diğer malzemeleri de ekleyip karıştırırız.Dolaptan çıkan hamuru düz bir zemini hafif unlayarak yuvarlak açarız.Harcımızı kenarlarında biraz boşluk kalacak şekilde yayarız.Kenarlarını üzerine kapatıp hafif ıslatıp susam ve çörekotunu serperiz.190 dereceli fırında pişmeye bırakırız.....Not isterseniz kenar kısımlarına yumurta sarısı sürebilirsiniz...

Afiyet olsun.....






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder