9 Ekim 2015 Cuma

VİŞNELİ PARFE VE TAVUK GÖĞSÜ

LÜTFİYENİN MUTFAĞI'nın bize vermiş olduğu tarif için tşkrler

Malzemeler
Muhallebi için
3 su bardağı süt
1 çay bardağı un
2 çay bardağı şeker
2 tatlı kaşığı nişasta
2 adet yumurta sarısı
1 kaşık tereyağı
1 vanilya
1 damla sakızı (İsteğe bağlı)

Vişneli parfe için
1,5 su bardağı vişne
1 su bardağı su
1 tepeleme yemek kaşığı nişasta
4 tepeleme yemek kaşığı şeker

Hazırlanışı
Muhallebi malzemelerini vanilya ve tereyağı hariç orta ateşte çırpma teli ile sürekli karıştırarak pişirin.Kaynamaya başlayınca ocağı kapatın vanilyayı ve tereyağını ekleyin.Mikser ile 5 dk.çırpın ve istediğiniz kaba koyun.Muhallebiniz soğuyunca,vişneli püreyi hazırlayın..Vişneleri rondodan geçirerek püre haline getirin.Diğer malzemeleri ekleyin ve sürekli karıştırarak orta ateşte pişirin.Kaynamaya başlayınca,ateşi kısın ve 4-5 dk.arada sırada karıştırarak pişirin.Püreyi soğumasını beklemeden,muhallebinin üzerine yayın ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın.Soğuyunca buzdolabına kaldırın ve en az 3-4 saat dinlendirin...
Afiyet olsun...








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder