6 Ekim 2015 Salı

YAKUT KURABİYE

FİLİZİNTARİFLERİ'nin bize vermiş olduğu tarif  için tşkrler

Malzemeler:
200 gram yumuşak tereyağ
1 yumurta
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Yarım su bardağı un ( biraz eksik veya fazla olabilir )
Çay kaşığının ucuyla kırmızı gıda boyası

Bulamak için:
Yarım su bardağı toz şeker

Üzerine süslemek için:
Çilek reçeli

Yapılışı:
malzemelerle hamur yoğurulur.Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur olunca,hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar yuvarlanıp toz şekere bulanıp tepsiye dizilir.Ortasına bastırılarak çukur oluşturulur.180 derecede 15-20 dk pişirilir.Üstündeki boşluğa birer çilek reçeli koyulur.

AFİYET OLSUN....









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder