22 Ekim 2015 Perşembe

YAZ TATLISI

BEDRİYE TOSUN'a teşekkürlerimizi sunuyoruz

Malzemeler
750 gr.havuç
Yarım paket pötübör bisküvi
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı ceviz
1 çay bardağı hindistan cevizi

Kreması için
3 su bardağı süt
3 çorba kaşığı tepeleme un
Yarım su bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı tereyağı

Üzeri için
1 paket krem şanti
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı krema
Son olarak üzerine hindistan cevizi serpilir.

Hazırlanışı
Havuçları soyup rendenin ince kısmı ile rendeliyoruz.Tencerede bir su bardağı şeker ile pişiriyoruz yumuşayınca altını kapatıp içine hindistan cevizi,rondoda çekilmiş bisküvi ve ceviz eklenip karıştırılır.Havuç soğurken krema yapılır tencereye süt,un,şeker konup çırpılarak pişirilir.İçerisine en son tereyağı konur göz göz olunca altı kapatılır.Servis tabağına kelepçeli kek kalıbının çemberi yerleştirilir.İçerisine havuç güzelce bastırılarak yayılır.Üzerine krema yerleştirilir en son krem şanti,süt,ve süt krema derin bir kapta karıştırılır.Soğuyan kremanın üzerine kaşık yardımı ile yayılır.Dolapta 3-4 saat ve ya 1 gün bekletilir.Servis yapılacağı zaman üzerine hindistan cevizi serpilir..
Afiyet olsun...







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder