1 Ekim 2015 Perşembe

ZEBRA KURABİYE

PASTACI KIZ ZEYNEP'in bize vermiş olduğu tarif için tşkler

MALZEMELER
250 gr yumuşak margarin veya tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bar. pudra şekeri
2 yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı sirke
Aldığı kadar un
kakao
YAPILIŞI
Karıştırma kabına margarin ,sıvı yağ ve bir miktar un konulur. Aynen tart hamuru hazırlar gibi un bulgur gibi elde ufalanır. Ardından diğer malzemeler eklenerek, kulak memesinden daha yumuşak bir hamur hazırlanır. Hamur üç parçaya ayrılır. Sade olan hamura bir miktar daha kulak memesi yumuşaklığına gelmesi için un eklenerek yoğrulur. Diğer ayrılan hamura da, istenilen ölçüde kakao eklenerek kıvamı ayarlanır. Her üç hamurunda kıvamı kulak memesi kıvamında olacak. önce sade hamur dikdörtgen olarak açılır. Diğer tarafta kakaolu hamurlar dikdörtgen açılır,fotoğraflardaki gibi şekil verilir.
Hamur istenirse bıçakla dilimlere ayrılabilir. Ya da dikiş ipliği ile kesebilirsiniz. Kurabiyelerin helezon şekli bozulmadan muntazam bir şekilde çıkıyor.
Kesilen kurabiyeleri elimizde çok hafif düzeltip, yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim. Isıtılmış 170 derece fırında hafif pembeleşene kadar pişirelim. Afiyet olsun.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder