21 Kasım 2015 Cumartesi

YAŞ PASTA

BERİSMUTFAKTA'ya teşekkürlerimizi sunuyoruz

Pandispanya için
4 adet yumurta
1 bardak şeker
Yarım bardak nişasta
Yarım bardak sıcak su
2 bardak un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Arası için
Muz
Damla çikolata
Pasta kreması

Dışı için
1 paket krem şanti
çırpmak için 1 bardak süt
Islatmak için (1 bardak süt ve 1 kaşık şeker karıştırılır)

Yumurtaların akları ve sarıları ayrı kaplara ayrılır.1 bardak şekerin yarısı aklara yarısı sarılara eklenir.Yumurtanın akları kar haline gelinceye kadar çırpılır.Sarılarda kabarana kadar çırpılır,ara ara sıcak su eklenerek çırpılır.Çırpılan sarılara nişasta elenmiş un,vanilya,kabartma tozu eklenir ve çırpılır.Yumurtanın aklarını söndürmeden yavaş yavaş kek harcına eklenir ve plastik ve ya tahta kaşıkla yavaşça alttan üste doğru karıştırılır.Kelepçeli kalıbın altına yağlı kağıt konulur.Pandispanya harcı kalıba dökülür.175 dereceli fırında pişirilir.Kürdan testiyle pişip pişmediği kontrol edilir.Pişen pandispanya soğumaya ve dinlenmeye bırakılır.Dinlenen pandispanya ikiye ayrılır.Alt taban 3-4 kaşık sütle ıslatılır.Krem şantiyle hertarafı sıvanır üstünü dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz...

Afiyet olsun...










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder