25 Aralık 2015 Cuma

ALMAN PASTASI

BEDRİYETOSUN'a teşekkürlerimizi sunuyoruz

Hamuru için malzemeler
1,5 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvıyağı
2 yemek kaşığı tereyağı (Eritilecektir)
1 çay bardağı toz şeker
1 adet yumurta
1 paket toz maya
1 paket vanilya
Aldığı kadar un

Kreması için malzemeler
3 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı buğday nişastası
1 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket toz krem şanti

İçi için malzemeler
200 gram çilek
1 adet muz

Üzeri içim malzemeler
Pudra şekeri
Çilek

Hazırlanışı
Hamuru için olan sıvı malzemelerin üstüne mayayı ekleyerek karıştırın..Daha sonra üzerine vanilya ve unu ilave edin..Oluşan hamuru kulak memesi kıvamına geldiğinde ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayarak tepsimize koyalım ve 15 dakika dinlendirelim..Hamurlar 15 dakika mayalandıktan sonra 180 dereceli fırında pişirelim..Hamurumuz pişerken bir kenarda kremamızı hazırlayalım.Bunun için bir tencereye krem şanti ve vanilya hariç bütün malzemeleri koyarak pişirelim.Pişip biraz sıcağı çıktıktan sonra krem şanti ve vanilya eklenir karıştırılır ve soğumaya bırakılır..Pişen hamurlarımız ılıdıktan sonra ortadan ikiye ayrılır ve yaptığımız kremayı,krema torbasına koyarak iki hamurun arasına sıkıyoruz..İçine dilimlediğimiz muz ve çileklerden koyalım ve kapatalım..Üstlerine pudra şekerini koyarak servis yapalım...

Afiyet olsun....





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder