10 Aralık 2015 Perşembe

ELMA DİLİMLİ MİLFÖY TATLISI

BEDRİYE TOSUN'a teşekkürlerimizi sunuyoruz

Malzemeler
Yarım paket milföy
4 yemek kaşığı reçel
2 adet kırmızı elma
1 yemek kaşığı pudra şekeri

Hazırlanışı
Elmaları ikiye kesip içini temizle ince ince kes milföyleri ortadan ikiye bölmeden,un yardımıyla uzunlamasına ve enine doğru açalım.Uzun tarafından ikiye bölelim üzerlerine reçel sürelim,sağ tarafından elmaların kabuklu tarafı hafifçe dışarı gelecek şekilde arka arkaya dizelim.Sol taraftaki parçayı da elmaların üstüne hafifçe bastırıp kapatalım.Ucundan yuvarlak olacak şekilde saralım.Öbür parçayı da aynı şekilde yapalım kaç tane isterseniz o kadar yapabilirsiniz.Herhangi bir reçel olabilir farketmez,200 derecede pişirin değişik bir tat deneyebilirsiniz,servis yaparken pudra şekeri serpin...

Afiyet olsun....






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder