27 Aralık 2015 Pazar

HAŞHAŞLI KAKAOLU ŞEKERPARE

ESRA35GÜLER'e teşekkürlerimizi sunuyoruz

Tarif;Malzemeler
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su 
Ve yarım limon suyu ile önce şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakalım.

1 yumurta,4 yemek kaşığı pudra şekeri,1 yemek kaşığı fındık tozu,2 yemek kaşığı kakao,1 yemek kaşığı irmik,150 gr.yumuşak margarin,1 paket kabartma tozu,2,5 su bardağı un,hepsini karıştırıp hamurumuzu yapıp bundan ceviz büyüklüğünde toplar yapıp mavi haşhaşa bulayıp,önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirelim.Fırından çıkan tatlımızın üzerine soğuk şerbetimizi döküp arada alt üst edelim..

Afiyet olsun....






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder