11 Aralık 2015 Cuma

SAFRANLI PORTAKALLI İRMİK TATLISI

Z.E.E.İ'ye teşekkürlerimizi sunuyoruz

Malzemeler
3 su bardağı portakal suyu
1 su bardağı toz şeker
3 çorba kaşığı nişasta
Yarım çay kaşığı safran

Kreması için
4 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
6 çorba kaşığı irmik

Hazırlanışı
Portakalları ikiye kesip sularını kesiyoruz..Tenceremize portakal suyumuzu döküyoruz..Toz şekeri,nişastayı ve safranı ekliyoruz..Çırpma teliyle karıştırarak pişiriyoruz..Kıvamı koyulaşıp kaynayınca altını kapatıyoruz..Kalıbı ıslatıyoruz ve portakal sosunu kalıba döküyoruz..Soğumaya bırakıyoruz...Kreması için; Sütü,toz şekeri ve irmiği tencereye döküyoruz..Çırpma teliyle karıştırarak pişiriyoruz..Kıvamı koyulaşıp kaynayınca altını kapatıyoruz..Portakal sosu soğuyup üzeri kabuk bağlayınca,pişirdiğimiz kremayı akıcı haldeyken üzerine döküyoruz..Bu şekilde soğumaya bırakıyoruz..Tamamen soğuyunca servis tabağına ters çeviriyoruz...

Afiyet olsun...









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder