24 Aralık 2015 Perşembe

SÜTLAÇ

TÜRKAN_OKTAY'a teşekkürlerimizi sunuyoruz

Malzemeler
1 litre süt (Süt soğuk olmalı)
1,5 çay bardağı pirinç
1 litre su
2 yemek kaşığı pirinç unu
2 su bardağı toz şeker (Damak tadına göre 1 ya da 1,5 su bardağı kullanılabilir)

Hazırlanışı
Sütlaç için önce pirincimizi yıkıyoruz ve tencereye alıyoruz..Üzerine suyu da ekleyerek ocağın altını açıyoruz..Pirinçler suyunu bırakıp,ardından çekene kadar pişiriyoruz ve pirinçler suyunu çekince sütü ekleyip kaynayana kadar pişiriyoruz..Sizde bu arada pirinç ununu 1 su bardağı kadar soğuk su ile karıştırarak ezin..Tenceredeki süt kaynayınca,tenceredeki karışımdan 1-2 kepçe alıp ılık pirinç unu karışımına ekleyin ve karıştırıp tekrar tencereye dökün..Bu şekilde 10 dakika kadar pişirmeye devam edin..Son olarak toz şekeri de ekleyerek karıştırın ve çok olmayacak şekilde (1-2 taşım yeterlidir) kaynatın..Ocağın altını kapatıp hazırladığınız sütlacı kaselere paylaştırın..Soğuduğunda ister buzdolabına alın isterseniz de direk servis yapın....

Afiyet olsun....






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder