20 Aralık 2015 Pazar

ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMA

YADİGAR İLGÜN'ün bize göndermiş olduğu tarif için tşkler

Malzemeler
500 gr. asma yaprağı
2 su bardağı pirinç
3 adet soğan
1 tatlı kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 yemek kaşığı kuş üzümü
1 yemek kaşığı kuru nane
1 yemek kaşığı domates salçası
2 adet kesme şeker
Yeterince tuz
Yeterince sıvıyağ
Hazırlanışı
İnce, ince doğradığımız soğanı ve fıstığı sıvıyağında kavuralım.Üzerine salçamızı ve yıkadığımız pirinçleri ekleyip karıştıralım.Baharatları ve tuzu katıp biraz daha kavuralım.1 bardak su ve şekeri ekleyip kısık ateşte demleyelim. Sıcak suda haşlayıp suyunu süzdüğümüz asma yaprağına, hazırladığımız iç malzemeden koyup bir parmak inceliğinde saralım. Yayvan bir tencereye sarmalarımızı dizip üzerine dilimlediğimiz limonu, zeytinyağını ve sıcak suyu gezdirip kısık ateşte pişirelim.

Afiyet olsun.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder