30 Ocak 2016 Cumartesi

ALMAN PASTASI

YLDIZKOÇ'a teşekkürlerimizi sunuyoruz


Malzemeler: 1 çay bar süt, 1 çay bar su, 1çay bardağı şeker, 1çay bar tereyağ, 1 paket inst kuru maya, 1paket vanilya,2 adet yumurta, un Kreması için: 2,5 su bardağı süt, 2 yemek kaşığı dolusu un, 1 yemek kaşığı dolusu nişasta, 1 paket vanilya, 1 su bardağı biraz eksik şeker,yarım paket krem şanti Krema için bütün malzemeler karıştırılarak pişirilir.Bir iki taşım kaynaktıktan sonra kenara alınır, vanilya ilave edilir.Soğumaya bırakılır. Soğuyan kremaya krem şanti ilave edilir ve mikserle çırpılır. Yapılışı: Ilık süt, su, maya karıştırılır. İçine şeker,yağ, yum, un ilave edilerek kulak memesi yumuşaklığı hamur yoğurulur. Ilık bir ortamda üstü kapatılsrak 1saat mayalanması için beklenir.Hamur msyalandıktan sonra mandalinadan daha küçük parçalar kopartılır ve yuvarlanarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.20dk kadarda tepside mayalanması beklenir.200derece fırında üstü hafif pembelişinceye kadar pişirilir.soğunca arası kesilerek krema sürülür.Üzeri için hazır çikolata sosu veya pudra şekeri serpilerek servis yapılır..


Afiyet olsun....







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder