17 Ocak 2016 Pazar

İÇLİ KÖFTE

ASİYE DOĞAN'a göndermiş olduğu tarif için tşkler


İÇLİ KÖFTE ( Benim özel tarifimdir, ben cevizli sevmiyorum) 
Dış hamuru için: ölçü mesela 2 kase ince bulgur ise bir kase aşurelik buğday olmalı,buğdayı haşlayıp sıcak iken bulgur ile karıştırıyoruz,üzerine kapak kapatıp şişmesini bekliyoruz, kabaran bulgura bir küçük kuru soğan rendeliyoruz, tuz, karabiber, pul biber, bir kaşık domates salçası ekliyoruz,1 yumurta, bir kaşık un katıp iyice yoğuruyoruz hamur gibi olmalı eğer hamur sertçe sıcak su, yok yumuşak ise un katabilirsiniz ama hamuru elinize alıp şekil vermeyi deneyin eğer şekil alıyorsa hamurunuz tamamdır. Üzerini örtüp Kıyma soğuyana dek bekleyin.
İÇİ İÇİN
Kıyma ile kuru soğan eşit ölçüde olmalı. 
Kıymayı suyunu çekene kadar kavurun, sonra bir kaşık tereyağı ile iyice kızartın ve tepsiye aktarın,  kuru soğanları incecik kıyın tereyağı ile kavurun yakmadan biraz Sıvıyağ da ekleyebilirsiniz, sonra kavrulmuş olan kıymanın üzerine boşaltın,  tuz pul biber, karabiber ilave edip karıştırın ve soğumaya bırakın sıcak olmamalı yoksa şekil verirken zorlanırsınız. 
Marifet şekil vermede, çanak şeklinde açıp kıymalı harçtan doldurup kapatıyoruz, yumurta beyazı ile köfteleri sıvıyoruz eğer dolaba atacaksınız tepsiyle dondurun sonra poşetlersiz. Kızartma yapacağınız tencere küçük olmalı yarıya kadar Sıvıyağ doldurun yağ kızınca maşa ile yavaşça tencereye bırakın ve yakmadan kızartın. 
DENEMENİZİ TAVSİYE EDERİM BENİM İÇLİ KÖFTEM MEŞHURDUR TADANLAR  BİLİR.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder