17 Ocak 2016 Pazar

BAKLAVA

ASİYE DOĞAN'a göndermiş olduğu tarif için tşkler

Malzemeler
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1yemek kaşığı sirke
2 yumurta
Yarım çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un ile kulak memesinden biraz sert bir hamur yapılır, bezelere ayrılır, kaç beze varsa ona göre ikiye ayrılıyor, yarısı alt için yarısını da üstü için
1 saat dinlensin

Tek tek açılıp araları yağlanır ortasına bol kıyılmış ceviz serpilir
Tekrar kalan bezeler  bitene kadar açılıyor
En üstü açtıktan sonra kesilir üzerine tereyağı ile Sıvıyağ karıştırıp dökülür
Kestiğiniz yerlerden tekrardan bıçak ile bir daha geçilir fırında kızarana dek pişirilir
Şerbeti için 4 bardak tozşeker 5 bardak su bir kaç damla limon suyu ile şerbet yapılır şerbeti kaynar dökülür

Afiyet olsun..





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder