25 Ocak 2016 Pazartesi

ÇİKOLATALI VE BALKABAKLI CHEESECAKE


ESRA35GÜLER'e teşekkürlerimizi sunuyoruz

Malzemeler
Alt katı için
1,5 paket yulaflı bisküvi
100 gr.tereyağı
3 yemek kaşığı süt


büsküvileri rondodan geçirerek içine yağı eritip sütü de ekleyerek karıştırıp kelepçeli kalıbın altına yağlı kağıt koyup üzerine döküp kaşığın arkası ile bastıralım buzdolabında bekletelim. Beyaz katı için;1 su bardağı şeker, 500 gr. labne peynir, 3 yemek kaşığı nişasta, 3 yumurta, 1 paket vanilya ,1 paket sıvı krema Şekeri ve labne peynirini iyice çırpalım kremayı da katıp karıştıralım nişastayı da ekleyip karıştıralım vanilyayı da ekleyelim en son olarakta yumurtaları teker teker kırıp çırpıp kalıba dökelim fırını 160 dereceye ayarlayıp en alta su dolu tepsiyi telin üzerine de kekimizi koyup 1 saat kadar kapağı açmadan pişirelim ondan sonra fırını kapatıp biraz bekletelim daha sonrada fırın kapağına çatal koyup soğutalım Üzerine de 300 gram balkabağını yarım su bardağı şeker ile suyunu çekene kadar pişirelim. Daha sonra blendırdan geçirip soğutalım.Soğuyan sosumuzu kekin üzerine dökelim ve buzdolabında 3-4saat dinlendirelim. Dinlenen Cheescake mizin üzerine çikolata sosu ve karamel sos ile süsledim siz istediğiniz malzemeleri kullanabilirsiniz. 

Afiyet olsun. 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder