31 Ocak 2016 Pazar

COCOSTAR PASTA

UM HUZEYFE'ye teşekkürlerimizi sunuyoruz


Malzemeler :
2 yumurta 
1 çay bardağı şeker 
1 çay bardağı ılık süt 
Yarım çay bardağı sıvıyağ 
2 yemek kaşığı kakao 
Kabartma tozu 
2 çay bardağı un (İstediğiniz ölçüdeki tek bir çay bardağı kullanmaya dikkat edin. Ben ajda bardağı kullandım.) Cocostar için :
4 su bardağı süt 
1 su bardağı şeker 
5 yemek kaşığı irmik
1 su bardağı hindistan cevizi 

Hazırlanışı :
Yumurta ve şeker yaklaşık 7-8 dk kadar mikserle çırpılır. Mayonez gibi bir kıvam almalı. Önce süt ve sıvıyağ sonra kalan malzemeler eklenerek 20 saniyeyi geçmeyecek kadar tekrar çırpılır ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15-20 dk pişirilir. 
Kek soğuduktan sonra 1 çay bardağı süt ile ıslatılırsa daha güzel olur. 
Cocostar kısmı için hindistan cevizi hariç tüm malzemeler ocakta pişirilir. Son olarak hindistan cevizi de eklenerek karıştırılır. ilk etapta biraz akışkan bir kıvam olabilir ama bekledikce irmikler şişecek ve daha hoş olacak. Soğuyan kekin üzerine Cocostar karışımı dökülür ve buzdolabında 3-4 saat bekletilir. Ben üzerini küçük çikolataları süsledim siz istediğin gofret yada başka çikolata doğrayabilirsiniz. Afiyet olsun...








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder