23 Ocak 2016 Cumartesi

FRAMBUAZLI YAZ PASTASI

ÇALIKUŞU44'e teşekkürlerimizi sunuyoruz

Keki için Malzemeler: 2 adet yumurta 1 çay bardağı toz şeker (klasik çay bardağı) 1 paket vanilya 1 çay bardağı sıvıyağı (bir parmak eksik) Yarım çay bardağı yoğurt Yarım çay bardağı süt 1 tatlı kaşığı Nişasta 1 paket kabartma tozu 3 çay bardağı un (tam karar!) Kreması için: 2 paket Sıvıkrema (Schlagsahne) 400 ml 2 paket Krema Sertleştirici (Sahnefest) 2 yemek kaşığı tozseker 1 paket Vanilya Hazırlanışı: Kek malzemelerini öncelikle yumurta, şeker ve vanilya olmak üzere güzelce 3 dakika çırpılır. Sonra Kuru malzemeleri eleyip düşük ayarda çırpılır. Kek kalıbımızı (26 cm)Yağlı kağıt ile kaplanır ve kekimiz 160 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika kadar pişirilir. (Kekimiz piştikten sonra ve soğuduğu zaman ters çevrilir. Krema hazırlanışı: 2 paket Sıvı krema, toz şeker, vanilya ile çırpılır, az sertleşmeye başladığı zaman krema sertleştirici katılır ve tam kıvama gelene kadar çırpılır. Kremamız ters çevirdiğimiz kekin üzerine yayılır, ben öyle düzleştirmedim krema koyduğum gibi biraz yaydım, daha güzel görünüyor. Sonra üzerine Frambuazları dizdim. 2 saat Buzdolabında Kalsın, daha sonra afiyetle kekin inceliğine sakıııın aldanmayın !! Güzel kabarmış ve Pofuduk Pofuduk olmuş.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder