15 Ocak 2016 Cuma

GALETA UNLU SOĞAN HALKALARI

Malzemeler
2 adet orta büyüklüğünde soğan
1 adet yumurta
5 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı mısır nişastası
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 çay bardağı maden suyu
Galeta unu
Kızartmak için sıvıyağ
Hazırlanışı
Soğanları soyup yuvarlak dilimleyelim. Yarım cm. kalınlığında dilimlere keselim. Dilimlenmiş soğanları kendi içlerinde halka halka ayıralım.
Geniş bir kaba un. nişasta,kırmızı toz biber ve tuzu alıp harmanlayalım.
Üzerine yumurtayı kıralım, sodayı ekleyip çırpalım.Bir kaba galeta unu koyalım. Halkaları önce yumurtalı harca, sonra galeta ununa bulayarak
kızgın yağda kızartalım.
Afiyet olsun.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder