31 Ocak 2016 Pazar

KAYISI SOSLU CHEESECAKE

UM HUZEYFE'ye teşekkürlerimizi sunuyoruz

Malzemeler : 

Taban için: 
2 paket yulaflı bisküvi ( ben #torkukullanıyorum )
100 gr tereyağ 

Krema için : 
2 paket labne veya krem peynir (350-400 gr)
1 su bardağı yoğurt 
1 su bardağı süt 
3 yumurta 
1 su bardağı şeker 
2 yemek kaşığı nişasta 
1 yemek kaşığı un
1 paket vanilya 

Sos için : 
8-9 adet kayısı 
1 çay bardağı su veya süt 
1 yemek kaşığı nişasta ( ben 1 limon suyu ve kabuğunu da koydum tadını ve kokusunu baya değiştirdi limonlu gibi oldu biz beğendik  


Hazırlanışı : 
Un haline getirilen bisküvileri eritilen tereyağ ile harmanlayarak tepsiye veya kalıba bastırarak yayılır. Buzdolabında soğumaya bırakılır. 
Diğer tarafta labne, yoğurt ve şeker krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır. Daha sonra yumurtalar tek tek eklenir ve çırpılır. Süt ve kalan diğer malzemeler eklenerek buzdolabından çıkardığımız bisküvilerin üzerine koyulur. Kıvamı bazen fazla sulu gibi görünebilir önemli değil Pişerken kendini toparlayacaktır. 
Önceden ısıtılmış 170 derecede 45-50 dk pişirilir. Kenarları iyice bembeyaz olsun isterseniz su dolu bi kabın içine oturtun buna bağlı olarak pişme süresi de uzayacaktir. 
Pişen cheesecake fırından çıkarılmaz Soğuyana kadar fırında bekletilir. Bir kaç saat buzdolabında dinlendirilir veya en güzeli ertesi gün servis edilir. 
Servis etmeden 1 saat kadar önce kayısı sosu hazırlanır. Bir kabın tüm malzemeler konulur ve blender ile püre haline getirilir. Ocakta pişirilir ve kabuk tutmamasi için ara ara karıştırılır. Soğuduktan sonra cheesecake üzerine dökülür. Afiyet olsun...











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder