25 Ocak 2016 Pazartesi

KIBRIS TATLISI

ESRA35GÜLER'e teşekkürlerimizi sunuyoruz

4 yumurta, 1 su bardağı şeker, 1su bardağı hindistan cevizi, 1su bardağı galete unu,1 su bardağı sıvı yağ, 1paket kabartma tozu Şerbeti için ;2su bardağı su,1 buçuk su bardağı şeker Muhallebisi için ;1 kilo süt, 1su bardağı un,1su bardağı şeker, 1paket krem şanti Yapımı önce muhallebiyi krem şanti hariç tüm malzemeyi pişirelim ve soğutalım diğer yandan şerbeti dr yapıp soğumaya bırakalım.kekimizide yumurta ve şekeri köpürene kadar karıştırıp diğer malzemeleri ekleyip büyük dikdörtgen borcam tepsiye dökelim 170 derecede pişirelim ilk sıcağı çıkan keke şerbeti dökelim soğuyan muhallebiye toz krem şantiyi ekleyip mikserle çırpalım şerbeti çeken kekin üzerine yayalım üzerine hindistan cevizi ve çikolata sosu ile süsleyelim (başka şeylerlede süsleyebilirsiniz ) 






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder