24 Ocak 2016 Pazar

MANDALİNALI İRMİK TATLISI

Malzemeler
1 litre süt
10 yemek kaşığı irmik 
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağı
Sos için
1 su bardağı mandalina suyu
1 yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağı şeker
Hazırlanışı
Süt, irmik ve şekeri bir tencereye alalım.Koyu muhallebi kıvamı alana kadar sürekli karıştırarak pişirelim.Kaynamaya yakın tereyağ ve vanilyayı ilave edip yine karıştıralım.Kıvamı koyulaşıp kaynamaya başlayınca altını kapatalım.Sonra ıslatılmış tart kalıbına boşaltalım ve soğumaya bırakalım.Soğuyan tatlıyı servis tabağımıza ters çevirerek çıkaralım.
Sosu için, tüm malzemeleri tencereye alıp koyulaşana kadar pişirelim.Sosumuzu kalıptan çıkardığımız tatlının üzerine dökelim.
Üzerini dilediğimiz gibi süsleyelim.
Afiyet olsun..




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder