30 Ocak 2016 Cumartesi

MİSKET KÖFTELİ ŞEHRİYE PİLAVI

YLDIZKOÇ'a teşekkürlerimizi sunuyoruz

Malzemeler Pilav içi: 1,5 kase şehriye 2 kase tavuk suyu + 1 kase su 2yk sıvı yağ + 1,5 yk tereyağ Tuz Yapılışı: İlk önce şehriyeleri sıvı yağda rengi dönünceye kadar sürekli karıştırarak kavuralım. Kavrulan şehriyelerin üzerine , tavuk suyu, su, tuzunu, tereyağ ilave edip karıştırıp ağzını kapatıp kısık ateşte suyu çekinciye kadar pişirelim. Ara sıra da karıştırmayı ihmal etmeyelim. Pişen şehriyenin ağzına temiz bir bez örtüp kapağını kapatalım. Demlensin Köfte için gerekli malzemeler: 400 gr orta yağlı dana kıyma, 2 dilim bayat ekmek içi,1 yumurta, 1 adet kuru soğan,tuz, kırmızı biber, karabiber Yapılışı: Kıyma, bayat ekmek içi, yum, rendelenmiş kuru soğan, damak tadına göre biber ve tuzunuzu ilave edip yoğurunuz.Minik köfteler hazırlayıp çöp şişlere takınız. Yağlı kapıt serdiğiniz tepsinin içine köftelerinizi yerleştiriniz. Fırının ızgara bölümünü açarak köftelerinizi kızartınız. Tepsinizin boş kalan yerlerine 2 domatesi 4 bölüp tuzlayıp tepsinize yerleştiriniz ve köftelerle birlikte pişiriniz. Pişen pilavımızı bir kalıba doldurup sonra tabağın içine ters çevirelim. Üzerlerini pişen köfte ve domateslerimizle servise hazırlıyoruz.Afiyet olsun...







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder