25 Ocak 2016 Pazartesi

PAÇANGA BÖREĞİ

BİR TUTAM TUZ'a teşekkürlerimizi sunuyoruz

MALZEMELER;
2 adet yufka
100 gr. pastırma
150 gr. kaşar peyniri
2 domates
2 yeşil biber
Kızartmak içi sıvıyağ

YAPILIŞI; Domatesleri ufak ufak doğrayın. Biberleri ikiye bölün. Tohumlarını temizleyin. biberleride doğrayın ve domatesle karıştırın. 
  • İki tane yufkayı üst üste serip hepsini sekiz üçgen elde edecek şekilde kesin.
  • Üçgen kestiğimiz yufkaların geniş tarafına pastırmayı, domates, biberi ve kaşarı koyup rulo şeklinde saralım. (Çok sıkmadan sigara böreği sarar gibi). Daha sonra Kızgın yağda kızartıp sıcak olarak servis yapabilirsiniz. (Kızartığımız börekleri peçeteye koyup yağının çekmesini sağlayabilirsiniz.)
  • Dilerseniz paçanga böreğini fırında da pişirebilirsiniz, bunun için yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip, üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında böreğinizi pişirebilirsiniz.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder