22 Ocak 2016 Cuma

PUDİNGLİ YAŞ PASTA

KÜPEÇİÇEĞİ'ne teşekkürlerimizi sunuyoruz



 PUDİNGLİ YAŞ PASTA  MALZEMELER:  4 yumurta
 2 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
 1 su bardağından 1 parmak eksik süt
 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
 3 su bardağı un
 3 yemek kaşığı kakao
 1 paket vanilya
 1 paket kabartma tozu

(Üzerini ıslatmak için yarım su bardağı süt )


ÜZERİ İÇİN PUDİNG:
 yarım litre süt
 2 yemek kaşığı tepeleme kakao
 1 paket vanilya
 yarım su bardağından biraz fazla toz şeker
 1,5 yemek kaşığı nişasta( buğday veya mısır )



YAPILIŞI:
öncelikle pudingimizi pişirip, soğutalım. Sütün içerisine, nişasta, kakao, vanilya ve şekeri ilave ettikten sonra ocakta pişirip, soğutalım ( ara ara karıştıralım ki üzeri kabuk bağlamasın)
 yumurta ve toz şekeri köpürene kasar çırpalım. Sıvı yağ ve sütü de ilave edip tekrar çırpalım. Vanilya, kabartma tozu ve kakaoyu bir kapta karıştırıp sıvı malzemelere ilave edelim. Dikdörtgen şeklindeki büyük boy borcama zeminini yağladıktan sonra karışımı dökelim. 180 dereceli fırında pişirelim...  fırından çıktıktan 5 dakika sonra üzerine yarım su bardağı soğuk sütü eşit bir şekilde dökelim. Dikdörtgen şeklinde kesip kenarlarına nutella sürüp fındık kırıklarına bulayalım. En son üzerlerine kaşıkla soğuttuğumuz pudingi sürelim.  tavsiyem bir gece buzdolabında ağzı 
kapalı bir şekilde bekletirseniz tadı daha da güzel oluyor...  


Afiyet Olsun......





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder