23 Ocak 2016 Cumartesi

SÜZME YOĞURT LOKMASI

ÇALIKUŞU44'e teşekkürlerimizi sunuyoruz

Malzemeler
Hamuru için
500 gr.un
500 gr.süzme yoğurt (Magerquark)
200 gr.şeker
4 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
2 paket vanilya
1 çimdik tuz

Kızartmak için
Bol sıvıyağı

Bulamak için
5-6 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın

Hazırlanışı
Öncelikle büyük bir karıştırma kabımıza süzme yoğurt,yumurta,şeker,vanilyayı döküp mikser yardımıyla iyice çırpıyoruz..Ayrı bir kapta un,kabartma tozu ve tuzu karıştırıp,azar azar diğer karışıma ilave edip devam çırpıyoruz..3-4 dk karıştırdığımız koyu kıvamlı hamuru ister bir sıkma poşetine doldurup,ister iki yemek kaşığı ile yağa atıyoruz..Bulamak için şekeri ve tarçınımızı ayrı geniş bir kaba alıp karıştırıyoruz..Ardından büyük bir tencerede sıvıyağını kızdırıyoruz..Lokmaları kızgın yağa vermeden önce en önemlisi ocağımızı en düşük ateşe alıyoruz..Sonra 1-2 dk bekliyoruz..Burası çok önemli noktadır..Yoksa lokmaların içi hamur kalma ihtimali çok yüksek.Şimdi lokmaları yaklaşık 3-4 cm uzunluğunda sıkıp,bir bıçak yardımıyla (bıçağı yağa batırıp çıkarıyoruz'ki hamur bıçağa yapışmasın) lokmaları poşetten kızgın sıcak yağımızın içine ayırıyoruz.Lokmalarımız piştikçe tencerenin içinde kendiliğinden yuvarlak şekil alıp dönecektir..İçinde güzelce yüzmeleri için tenceremizi lokmayla doldurmamaya özen gösterelim iyice kızaran tatlımızı öncelikle yağın çekmesi için mutfak kağıdının üzerine alıyoruz ve arkasından hazırladığımız tarçınlı şekerimize bulayıp servis tabağına alıp servise sunuyoruz....

Afiyet olsun....






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder