5 Şubat 2016 Cuma

FINDIK EZMELİ KURABİYE

ELİFİN_MUTFAK_AŞKI'na teşekkürlerimizi sunuyoruz



MALZEMELER
1,5 su bardağı un
Yarım su bardağı kakao
100g kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı toz şeker
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı su
200 gram fındık kreması

HAZIRLANIŞI
Un, kakao, yumurta, toz şeker, oda sıcaklığındaki tereyağı, 1 kaşık su ve yumurta karıştırılarak yoğurulur. Hamur 2 parçaya bölünür. Her 2 parça için 2 yağlı fırın kağıdı alınır. hamur parçaları bu kağıtların üzerinde açılır. Fındık kreması hamurların üzerine sürülür. Hamurlar yağlı kağıt yardımıyla rulo halinde sarılır ve bu şekilde buzdolabına konarak yarım saat bekletilir. Dolaptan çıkınca bir parmak kalınlığında dilimlenir ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. Kurabiyeler 180 dereceye ayarlanmış fırında 10-15 dakika kadar pişirilir.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder