15 Şubat 2016 Pazartesi

PORTAKALLI TARÇINLI KEK

NURTENCE_LEZZETLER'e teşekkürlerimizi sunuyoruz

Malzemeler

3 adet yumurta
Bir su bardağı şeker
100 gr oda ısısında tereyağ 
Bir su bardağı süt
Bir portakalın kabuğunun rendesi
1 yemek kaşığı tarçın 
2 su bardağı un 
Bir paket kabartma tozu
Bir paket vanilya 
Bir yemek kaşığı kakao 

Öncelikle yumurta ve şekeri iyice krema olana kadar çırpıyoruz. Sonra tereyağ ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Sonrada diğer malzemeleri koyup en son eleyerek unu kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip yağlanmış kalımıbıza döküp 180 derecede pişiriyoruz. Sonra çikolata sosla süslüyoruz.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder