13 Şubat 2016 Cumartesi

YAĞLAMA

ÜMRANIN_MUTFAĞI'na teşekkürlerimizi sunuyoruz


Lavaşı için:1 paket yaşmaya 2 su bardağı ılık su 1 tatlı kaşığı tuz alabildiği kadar un Bütün malzemeyi karıştırıp yumuşak bir hamur yoğuralım. 1 saat kadar mayalandırıp küçük bezeler yapalım. Bezeleri tatlı tabağı büyüklüğünde açıp yapışmaz yüzeyli tavada arkalı önlü pişirelim. Bu ölçüden benim 18 adet lavaşım oldu. KIYMALI SOSU İÇİN: yarım kilo orta yağlı kıymayı bir çay bardağı sıvıyağ ile derin bir tencerede kavurmaya başlayalım. 2-3 adet orta boy soğanı incecik kıyalım. Kıyma ile birlikte kavuralım. Kavrulan kıymaya 2 yemek kaşığı bibersalçası ilave edelim. Salça kavrulduktan sonra 2 su bardağı su koyup kaynatalım. 3-5 dakika kaynattıktan sonra tuz karabiber pulbiber ve Reyhan ilavesinden sonra kapatalım. Yuvarlak borcama lavaş koyalım. Üzerine bol sos gezdirelim. Tekrar lavaş ve tekrar sos olmak üzere 5-6 kat yapalım. Sonra ince kıyılmış maydanoz serpip dilimleyelim. Tabaklara servis ettiğimiz de sarmısaklı yoğurt ile birlikte tüketelim. Afiyet olsun.





























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder