17 Mart 2016 Perşembe

ANTEP FISTIKLI CEVİZLİ PASTA

NURTENCE_LEZZETLER'e teşekkürlerimizi sunuyoruz


Keki için 2 yumurta 

2 kahve fincanı şeker
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 kahve fincanı süt
Bir çay bardağı maden suyu
Bir kabartma tozu 
2 yemek kaşığı kakao
4 kahve fincanı un 
Bir çay bardağı antep fıstığı

Yumurta ve şekeri iyice 8 dak çırpıyoruz. Beyaz bir kıvam alıyor sonra sırayla diğer malzemeri spatula kaşıkla karıştırıp un kabarma tozu ve vanilyayı eleyerek ekliyoruz en son kakaomuzu ve una buladığımız antep fıstıklarımızıda ekleyip yağladığımız borcamımıza döküyoruz benim borcamım honi şeklinde olan salata kasesi gibi olan derin yuvarlak borcamı kullandım siz istediğiniz kalıbı kullanınn. Kekimizi 180 derecede pişiriyoruz. Kek pişerkken ayrı bir yerde Bir litre süt
Bir çay bardağı ve bir kaşık şeker
1.5 su bardağı un 
100 gr fındıklı çikolata
2 yemek kaşığı kakao
Bir çay bardağı kakaolu kremşanti 
Bir su bardağı kırık ceviz Arası için bir çay bardağı süt 
bir paket kakaolu kremşanti Kremşanti ve ceviz be çikolata hariç diğer malzemeler karıştırılarak pişirilir. Kaynamaya başlayınca altını kapat ve çikolatayı kırarak içine at ve erit 10 dak beklet kakaolu kremşantiyi ekle iyice çırp ve cevizi ekle 
Pişen kekimiz soğuduktan sonra borcamdan çıkarıyoruz. Ben keki üç parçaya böldüm her parçanın arasına bir paket kakaolu kremşanti bir çay bardağı sütle çırpıp kıvama gelince her kata sürdüm en üst te önceki kremamızdan sürdüm ve tüm yüzeyi kapladım ve düzgün olması için sitreç film sardım ve düzgün olması için elimle iyice şekil verdim ve sarılı sitreçfilim sarılmış haliyle dolaba koydum önce 30 dal buzlukta sonra aşağı dolapta en az 4 saat beklettim. Sonra sitreç filmi çıkartıp çikolata sos ve çilekle süsledim . Neffis oldu. Afiyet olsun. Siz istediğiniz kalıbı kullanınn...


Afiyet olsun....







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder