13 Mart 2016 Pazar

BALKABAĞI ŞEKLİNDE ELMALI KURABİYE

ÖZLEMECEMİNA.UNNU'ya teşekkürlerimizi sunuyoruz


Malzemeler
125 gr margarin 
1 adet yumurta
1 çay bardağı pudra şekeri
1 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
3 su bardağı un
İç Malzemesi
2 adet orta boy elma
Yarım çay bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın

Balkabağı Şeklinde Elmalı Kurabiye Tarifi'nin Yapılışı
Öncelikle iç malzemesi hazırlanır. Kabukları soyulup rendelenmiş elmalar, şeker ve tarçın tavaya alınır suyu çekinceye kadar pişirilip soğumaya bırakılir
Hamuru için un hariç diğer malzemeleri koyup yoğurun. Ardından azar, azar un ekleyerek yoğurmaya devam edin. Yoğrulan hamurdan dilediğiniz mandalina büyüklüğünde parçalar kopartarak açıp oyuk oluşturun. İçine bir kasik elmalı iç malzemeden koyup kapatın. Bal kabağı şekli vermek için 1metrelik ipi ikiye katlayarak hamuru sıkmadan etrafını dolayıp bağlayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.Onceden Isıtılmış 180°c fırında 15 dk pişirilir Piştikten sonra soğuyan kurabiyedeki ipleri dikkatlice çıkartip servis edebiliriz. 








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder