30 Mart 2016 Çarşamba

BARDAK KEK

UM_HUZEYFE'ye teşekkürlerimizi sunuyoruz


Malzemeler :
2 yumurta
1 çay bardağı şeker 
1 çay bardağı süt 
Yarım çay bardağı sıvıyağ 
2 çay bardağı un
2 yemek kaşığı kakao 
1 paket kabartma tozu 
3 yemek kaşığı damla çikolata

Hazırlanışı :
Yumurta ve şeker krema gibi olana kadar çırpılır. Önce süt ve sıvıyağ eklenir, çırpılır. Sonra kalan malzemeler eklenir çırpılır. İçi yağlanmış fincanlara pay edilir. Büyük bir tencereye fincanlar yerleştirilir ve fincanlarin yarısına gelecek şekilde kaynar su tencereye eklenir kek karışımına damlatmadan. Tencerenin kapağı havlu ile sarılır ve kapatılır. Ocağın büyük değil orta gözüne tencere alınır ve kısık ateşte 20 dk kadar pişirilir. Afiyet olsun....








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder