30 Mart 2016 Çarşamba

ÇİLEK SOSLU PRATİK PASTA

UM_HUZEYFE'ye teşekkürlerimizi sunuyoruz


Malzemeler 
Kek için : 
2 yumurta 
1 çay bardağı şeker 
1 çay bardağı sıvıyağ 
1 çay bardağı süt 
2 çay bardağı un 
Kabartma tozu 
Vanilya 

Çilek Sos:
12 - 13 adet çilek 
1 çay bardağı su
2 yemek kaşığı Şeker 
1.5 yemek kaşığı nişasta 

Üst Krema :
2 su bardağı süt 
2 kaşık şeker 
2 kaşık nişasta 
2 kaşık labne peynir 
Vanilya 

Hazırlanışı 
Yumurta ve şeker krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır. Daha sonra sıvıyağ ve süt eklenir çırpılır. En son un, kabartma tozu, vanilya da eklenerek 180 derecede 20-25 dakika pişirilir. 
Kek soğutulurken çilek sos hazırlanır. Çilekler, şeker, nişasta ve su blender ile püre haline getirilir. Küçük bir tencerede pişirilir. Ara ara karıştırarak soğutulur. 
En son üst krema için labne hariç tüm malzemeler ocakta pişirilir. Ilk sıcaklığı geçince labne peynir eklenir ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpılır. 
Soğuyan kek bir bıçak veya iplik yardimi ile ikiye kesilir. Çilek sos arasına konulur. Ben bu şekilde soguttum bir kac saat üstü kapalı şekilde kendiliğinden nemli oldu daha ıslak bir tat elde ettim. Daha sonra üst kremasını ekleyerek çilek ve muz ile süsleyip servis ettim. Gayet hafif ve pratik oldu. Afiyet olsun.....








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder