9 Mart 2016 Çarşamba

ÇİLEKLİ PASTA

UM_HUZEYFE'ye teşekkürlerimizi sunuyoruz


Malzemeler :
4 yumurta 
4 türk kahvesi fincanı şeker 
4 türk kahvesi fincanı un
1 türk kahvesi fincanı ılık süt 
2 yemek kaşığı kakao 
Kabartma tozu 

Krema için : 
1 paket krema 
1 poşet krem şanti 
1 çay bardağı süt 

Çikolata için:
Yarım paket bitter 
Yarım paket krema 
Bol çilek 

Hazırlanışı :
Yumurta ve şeker yaklaşık 7-8 dk kadar mikserle çırpılır. İyice kabarıp köpük köpük olunca süt eklenir ve 5 saniye kadar çırpılır. En son kalan malzemeler un, kakao ve kabartma tozu da eklenir ve 15-20 saniyeyi geçmeyecek kadar çırpılır. Önceden ısıtılmış 175 derecede 8-10 dk pişirilir.
Krema için tüm malzemeler mikser ile çırpılır hazır hale getirilir . 
Pasta üçe bölünür, alt taban kelepçeli kalıba yerleştirilir. Ortadan ikiye kesilen cilekleri yüz üstü dizilir. Orta kısmına çileklere değmeyecek şekilde krema konulur. İkinci kat Pandispanya da yerleştirilir ve aynı işlem uygulanır. Üçüncü kat yerleştirilir ve üzeri kapalı şekilde buzdolabında 4-5 saat dinlendirilir. 
Daha sonra kalan krema ile pastanın üst kısmı süslenir. Krema ocakta kaynama noktasına gelene kadar ısıtılır içine yarım Paket çikolata koyulur. Biraz yoğunlaşana kadar soğutulur ve çilekler batırılarak süslenir. Bu Son İşlem servis etmeye yapılırsa çikolata kuruma yapmaz. Afiyet olsun....























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder