7 Mart 2016 Pazartesi

COCOSTAR PASTA

NERASU'ya teşekkürlerimizi sunuyoruz



Pandispanyası
3  yumurta
1 çay bardağı şeker
1  çorba kaşığı sıcak su
2  yk kakao (su bardağına koyun üzerini 1 bardak olacak şekilde unla tamamlayın)
1 çay kaşığı kabartma tozu

Kreması
1 paket krem şanti
1.5 çb süt
1 yk eritilmiş tereyağı
2 yk pudra şekeri
2 sb hindistan cevizi

Çikolatası
1 kutu krema
120 g çikolata
Yumurta ve şekeri krema haline gelinceye dek çırpın
Sıcak suyu ekleyip karıştırın
Elediğiniz un , kakao ve kabartma tozunu ekleyin spatula ile karıştırın
24 cm kelepçeli kalıba yağlı kağıt serin karışımı 180 derecede 20 dk kadar pişirin Keki 1 su bardağı süt ile ıslatın
Krema için krem şantiyi sütle çırpın.Tereyağı pudra şekeri ve hindistancevizi ile karıştırın kekin üzerini kaplayın dolapta 2 saat kadar dinlendikten sonra kremayı bir cezvede ısıtın ama kaynamasın içine çikolataları kırın ve eritin pastanın üzerine dökün soğuyunca dolaba kaldırın 
1 gün önceden yaptım dinlenince harika oluyor...


Afiyet olsun....







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder