31 Mart 2016 Perşembe

EKMEK TATLISI

NURAYYBASER'e teşekkürlerimizi sunuyoruz


2su bardağı süt
2buçuk dolu kaşık un
1kaşık nişasta
4kaşık şeker
1paket vanilya
50gr kadar tereyağı
Evimdeki buğday unlu ekmeği kullandım siz evinizdeki ekmeği kullanabilirsiniz ekmeği yuvarlak kalıpla kesip tavada yağsız olarak arkalı önlü kızarttım✔Krema için süt,un nişasta şeker karıştırılıp pişirilir en son vanilya koyup ocaktan alınır Ilınmaya yakın tereyağı koyup mikserle 5dk çırpılır.karameli için 4 yemek kaşığı şekeri küçük bir tencereye alıp yada cezveye alın şeker eriyinceye kadar bekleyin dikkat edin yanmasın karamel rengini alınca 1çay bardağı suyu üzerine dökün eriyince tamamdır.kızarmış ekmeklerin üzerine karameli gezdirip kestiğimiz kalıbın içine ekmeği koyup üzerine kremayı döküp kalıptan çıkartıp üzerine şekil için sıkma torbasının ucuyla şekil verdikten sonra portakal kabuğu rendesi konulur.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder