10 Mart 2016 Perşembe

HAŞHAŞLI CEVİZLİ TATLI

NURTENCE_LEZZETLER'e teşekkürlerimizi sunuyoruz


3 adet yumurta
3 kahve fincanı şeker iyice çırpıyoruz . Sonra bu karışıma bir çay bardağı sıvı yağ bir çay bardağı süt, 3 yemek kaşığı yoğurt , bir çay bardağı irmik, bir fincan haşhaş, bir çay bardağı ceviz içi karıştırılır sonra üzerine un kabartma tozu ve vanilya eklenir. Un miktarını kıvama göre ayarlayın. Tüm malzemeyi yağladığınız borcam tepsiye dökün ve 180 derecede pişirin. Pişen ve biraz ılıyan kekimize şerbeti döküyoruz. Şerbet kendini çekince üzerine krem şanti yapıyoruz. Ve süslüyoruz...


Afiyet olsun...







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder