30 Mart 2016 Çarşamba

İSVEÇ KREMALI PASTA

FATMA KARABUL'a teşekkürlerimizi sunuyoruz


Malzemeler; 

1 paket hazır Pandispanya (UNO iki kat pastaban )
Islatmak için yarım çay bardağı süt 

Kreması : 
Yarım lt süt 
4 yumurta 
Yarım çay bardağı şeker 
2 paket vanilya 
2 yemek kaşığı un 
1 paket krema 

Öncelikle krema mikserle iyice katılaşana kadar çırpılır. Dolaba kaldırılır. 
Sütün 1 çay bardağı ayrılır ve kalan süt şekerle birlikte kaynatılır. 
Yumurtalar ayrı bir kapta çırpılır, un ve vanilyayı da ilave edip çırpmaya devam ederiz. 
Ayrılan sütü de ekleyip karıştırırız. Kaynayan şekerli süte bu karışımı yavaş yavaş ilave ederek pişiririz. Soguduktan sonra dolaba kaldırılan krema da eklenip pasta kreması hazırlanmış olur. Pandispanyanın bir katını geniş bir kaba alıp, üzerine krema nın birazını yayarız. Bu arada Pandispanyanın her iki tabanını da sütle ıslatıyoruz. Diğer parcayida üzerine koyup, krema nın kalan kısmını pastanın üzerine güzelce yayarız. En üste, robotttan geçirilmiş yulaflı Burçak bisküvi ile süsleriz. Kenar kısımlarına hazır karamel ilave edip Dolaba kaldırılır. Servise hazırdır. Afiyet olsun.....






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder