7 Mart 2016 Pazartesi

KIZARTMA İÇLİ KÖFTE (ANTEP HATAY ORTAK YAPIMI)

TÜRKAN_OKTAY'a teşekkürlerimizi sunuyoruz


Dışı için
1 kilo çiğköftelik bulgur
Yarım su bardağı irmik
3 tane haşlanmış, rendelenmiş patates 1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 küçük kuru soğan rendesi
1 yumurta 2 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı karabiber
Islatmak için 5 su bardağı ılık su
İç malzemesi 
Yarım kilo kıyma 3 kuru soğan
1 yemek kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı biber salçası
tuz- kimyon-karabiber-pul biber
Arzuya göre ceviz içi
Yapılışı
Bulgur ve irmiği suyla ıslatıp şişmeye bırakın.Kıymayı ve soğanı tereyağıyla birlikte kavurun. Suyunu çekince salça ve baharatları ve cevizi ekleyin.
(Kıymayı mutlaka katı yağla kavurun. içine koyarken köfte gibi şekil vererek koyabilirsiniz) Soğumaya bırakın.
Bulgura patates, soğan, salça ve baharatları ekleyip yoğurun. Gerektikçe su takviyesi yapın. İyice yumuşayınca yumurtayı ve unu ekleyin. Sakız gibi olunca şekil verin. Unu kıvamına göre arttırabilirsiniz. Bana 2 kaşık yetti☺
Cevizden biraz büyük parçayı alın ve elinizde oval şekil verin. Sağ baş parmağınızla çevirerek bastırırken, sol avucunuzu da tersi yöne hareket ettirin. İncelince kıymadan koyup yavaşça kapatın. Şekil için biraz düzeltmeler yapabilirsiniz. 😉
Çatlamaması için püf noktası bol kızgın yağa yavaşça atmak. Köfteler yağda kaybolmalı. Bunun için küçük tencere seçmelisiniz.😉 Not: Hamurun tamamı için harcın 2 katını yapmalısınız...



Afiyet olsun...






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder