15 Mart 2016 Salı

LAVANTALI BİTTER ÇİKOLATA VE EARL GREY KALIP ÇİKOLATA

LEYLAS_KİTCHEN'e teşekkürlerimizi sunuyoruz


Lavantali Bitter Truf Çikolata ve Earl Grey Kalıp Çikolata.

Truf Çikolata Malzemeler: 240 gr bitter cikolata, 100 ml krema, 5 gr lavanta, 75 gr bitter cikolata (temperlenmis). Lavanta ve kremayı ocakta ısıtın (kaynatmayın) 240 gr bitter cikolatain uzerine suzerek dokun ve karistirarak erimesini saglayin. Tereyagini da ekleyin ve tekrar karistirin (erimede sıkinti yasarsaniz benmari yapabilirsiniz). Buzdolabina kaldirin. Sekil verilebilecek kivama gelince buzdolabindan cikarip istediginiz büyüklükte yuvarlayıp yagli kagit uzerine yerlestirin. 75 gr cikolatayi benmari usulü eritin. Cikolatayı ocaktan alin ve spatula yardimiyla soguyana kadar araliksiz karistirin. Hazirladiginiz trufu temperlenmis cikolataya bulayin ve buzdolabina kaldirip katilasmasini saglayin. Uzerlerini benmari usulu eritilmis beyaz cikolatayla susleyebilirsiniz.

Earl Grey Kalip Cikolata Malzemeler: 100 ml krema, 150 gr sutlu cikolata, 20 gr tereyag, 1 poset Earl Grey cay, 50 gr suslemek icin beyaz cikolata, 500 gr temperlenmis bitter cikolata.

Krema ve cayi ocakta kaynatin ve kenara alip 5 dk bekletin. Cayi icinden alip kremayi tekrar ocaga koyup isitin. Icine sutlu cikolatati ekleyip erimesini saglayin. Ardindan tereyagini da ekleyin ve iyice eriyene kadar karistirin. Karisim oda isisina geldikten sonra sıkma posetine koyun ve buzdolabinda sogutun. Yukaridaki tarifte acikladigim gibi bitter cikolatayi benmari usulu eritip spatulayla karistirarak sogumasini saglayin. Kullanacaginiz cikolata kaliplarina yapismasini engellemek icin cok az kakao yagi surun ve eritiginiz cikolatayi dokun (ic dolgusu konulacagi icin kaliplarin ince bir tabaka cikolatayla kaplanmasi gerekiyo) buzdolabinda sogutun. Her birinin icerisine dolgudan sıkın. Tekrar temperlenmis bitter cikolatayi kaliplariniza dokun ve duzleyin. Buzdolabinda soguttuktan sonra servise hazir.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder