17 Mart 2016 Perşembe

MOZAİK PASTA

NURTENCE_LEZZETLER'e teşekkürlerimizi sunuyoruz


150 gr tereyağ) 
3 çay bardağı süt,
600 gr pötibör bisküvi, ( yarısı sade karısı kakolu)
5 yemek kaşığı kakao,
1.5 çay bardağı şeker
Bir su bardağı tuzsus antep fıstığı 
Benmari erittiğimiz 100 gr bitter çikolata 


Üzeri için:
200 gr bitter çikolata.
Ezilmiş antep dıstığı 
İki renkli ganaj marketlerde oluyor ama ben bulamadım bu sefer normal bitter çikolata ve beyaz çikolata eriterek kullandım. 
Mozaik Pasta Yapılışı

Bütün bisküvileri, çok küçük olmayacak bir şekilde, bir kabın içerisine elimizle parçalayalım.

Sonra margarini( ben tereyağ kullanıyorum) bir tencerenin içerisinde eritelim.

Yağın üzerine ayrı yerde çırptığımız sütü, kakaoyu ve şekeri ekleyip karıştıralım.

Karışımımız kaynayınca altını kapatalım ve soğumaya bırakalım. Ve içine benmari erittiğimiz çikolata antep fıstıklarımızı da ekleyelim 
Soğumaya başlayınca karışımı bisküvilerin üzerine dökelim.


Afiyet olsun....





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder