11 Mart 2016 Cuma

UN KURABİYESİ

HACERİNMUTFAĞI'na teşekkürlerimizi sunuyoruz


1 p margarin, yada o büyüklükte tereyağı.
Yarım çay b sıvıyağ.
Yarım su b pudra şeker.
Yarım su b nişasta.
Aldığı kadar azar azar un ilave edilip, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir..
Cevizden biraz daha büyük parçalar alıp yuvarlanır.
Tepsiye dizilir.
Çatalla dört bir yanı şekillendirilir...
Isıtılmış 150d fırında yaklaşık 15-20dakika arası, beyaz kalacak şekilde pişirilir.
Pişmemiş, yumuşak gibi görülse de, soğudumu kendilerini tutmuş oluyorlar..
İyice soğuduktan sonra üzerlerine pudra şekeri serpilir...
Keyifli akşamlar olsun...


Afiyet olsun...





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder