17 Nisan 2016 Pazar

BATON PASTA

Malzemeler
4 adet yumurta
2 kahve fincanı şeker
2 kahve fincanı süt
1 kahve fincanı sıvıyağ
Yarım kahve fincanı soda
4 kahve fincanı un
1 adet kabartma tozu
1 adet vanilya
Kreması için
2 su bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
1,5 çorba kaşığı buğday nişastası
1,5 çorba kaşığı un
1 paket vanilya
Üzeri için
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
Süslemek için
Yeşil fıstık
Hazırlanışı
Kreması için
Süt,şeker,nişasta,un ve vanilyayı tencereye alalım.Çırpma teli ile
sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirelim.
Kek için
Yumurtaları ve toz şekeri karıştırma kabımıza alalım.Mikserle iyice köpürene kadar çırpalım. Üzerine şeker, süt, sıvıyağ, sodayı ilave edip yine çırpalım. Ardından kabartma tozu,vanilya ve unu ekleyip tekrar çırpalım. Yağlı kağıt serili fırın tepsimize kek hamurumuzu dökelim. 180 dereceli fırında kek pembeleşene kadar pişirelim.
Keki fırından çıkardıktan sonra sıcakken yağlı kağıt ile birlikte rulo şeklinde saralım. Sonra rulo şeklinde sardığımız keki açarak yağlı kağıttan ayıralım. Hazırladığımız kremanın tamamını üzerine yayalım ve keki rulo şeklinde sarıp soğumaya bırakalım.
Krem şantiyi üzerindeki tarife göre hazırlayalım.Kekin üzerini krem şanti ile kaplayıp yeşil fıstık ile süsleyelim.
Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder