14 Nisan 2016 Perşembe

BROWNİ

NURTENCE_LEZZETLER'e teşekkürlerimizi sunuyoruz


Tarif
200 gr bitter çikolata ( bitter çok sevmeyenler yarınyarıya fındıklı çikolatada kullanabilir)
100 gr tereyağ 
3 yumurta 
bir su bardağından bir parmak eksik şeker 
yarım su bardağı un 
yarım çay kaşığı tuz 
vanilya 
üzeri için 200 gr krema ve 100 gr bitter çikolata

Yapılışı çikolata ve küp doğranmış tereyağ sıcak kaynar su dolu kapta benbari usulü eritilir çırpma kabına alınır ve şeker ilave edilerek iyice çırpılır daha sonra yumurtalar teker teker kırılarak karıştırma işlemine devam edilir. En son un tuz ve vanilyada eklenerek karıştırılır ve tereyağla yağlanmış tart kek kalıba dökülür 170 derece fırında pişirilirr. Sonra kremayla erittiğimiz çikolatayı brownimize sürüyoruz. Üzerinde fındık fıstık süslüyoruz.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder