20 Nisan 2016 Çarşamba

EKMEK TATLISI

NURAYYBASER'e teşekkürlerimizi sunuyoruz


2 su bardağı süt
2 buçuk dolu kaşık un
1 kaşık nişasta
4 kaşık şeker
1 paket vanilya
50 gr kadar tereyağı
Evimdeki buğday unlu ekmeği kullandım siz evinizdeki ekmeği kullanabilirsiniz ekmeği yuvarlak kalıpla kesip tavada yağsız olarak arkalı önlü kızarttım✔Krema için süt,un nişasta şeker karıştırılıp pişirilir en son vanilya koyup ocaktan alınır Ilınmaya yakın tereyağı koyup mikserle 5dk çırpılır.karameli için 4 yemek kaşığı şekeri küçük bir tencereye alıp yada cezveye alın şeker eriyinceye kadar bekleyin dikkat edin yanmasın karamel rengini alınca 1çay bardağı suyu üzerine dökün eriyince tamamdır.✔kızarmış ekmeklerin üzerine karameli gezdirip kestiğimiz kalıbın içine ekmeği koyup üzerine kremayı döküp kalıptan çıkartıp üzerine şekil için sıkma torbasının ucuyla şekil verdikten sonra portakal kabuğu rendesi konulur.


https://www.instagram.com/nurayybaser/









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder